Фестивал науке 2015

У бањалучком Дому омладине 11. и 12.новембра је одржан пети Фестивал науке. Манифестацију је организовало Министраство науке и технологије у сарадњи са Универзитетима у Источном Сарајеву и Бањој Луци, Центром за промоцију науке из Београда и неколико бањалучких средњих школа.

s3

Поред тога што су могли да виде како ради 3Д штампач, како се изводе бројни екперименти из физике и хемије, посјетиоци су могли и да активно учествују у радионици Pop-Up Архитектура- Поздрав из Бањалуке у организацији АГГФ-а из Бања Луке којом су руководиле драге колегинице Маја и Драгана, да дају своје отиске колегама са Високе школе унутрашњих послова, да се опробају у поправљању зуба на штанду Медицинског факултета из Фоче, управљају роботом од лего коцкица.

s1

Студијски програм за математику и информатику, поред колега са биологије, хемије и физике са Природно математичког факултета, је активно учествовао на овој манифестацији. На нашем штанду посјетиоци су рјешавали разне математичке мозгалице, односно слагали Ханојске куле, танграм, официре, 15 пузли, тражили Хамилтонову контуру и пуштали куглице низ циклоиду.

s2
Фестивал науке је и ове године био изузетно посјећен и врло атратктиван догађај за све љубитеље науке, без обзира на њихов узраст.
На крају желим да се захвалим својој дивној колегинци Татјани Зец на сарадњи на овом пројекту. И једно велико ХВАЛА сјајним студентима-волонтерима Биљани, Бојани, Владану, Јовани, Милошу, Наташи и Славки на одлично одрађеном послу. Уз наду да је ово само још један успјешан догађај који смо заједно организовали, довиђења до неког наредног.

Милана Грбић